3 materialen om je speelbak mee te vullen

Posted by Melanie Groenen on

Houten speelbak

Staat jullie houten speelbak altijd gevuld met hetzelfde materiaal? Dan hopen wij dat deze blog je inspireert om je houten speelbak eens te vullen met een ander materiaal. De speel mogelijkheden met een speelbak zijn eindeloos en ieder materiaal stimuleert weer een andere manier van spelen. Vandaag delen wij inspiratie met de volgende materialen:
- Magic sand
- Speelrijst
- Confetti speel snippers

kinetisch zand

Magic sand met stekers
Spelen met magic sand is fantastisch! Het stimuleert en ontwikkelt de fijne motoriek en kinderen gaan vaak helemaal op in hun spel tijdens het spelen met kinetisch zand. Ons kinetisch zand voelt een beetje aan als koekjesdeeg (maar dan niet plakkerig). Daar kun je heerlijk mee kneden, bouwen en figuren maken met onze stekers.

speelrijst en zeefje

Speelrijst met een zeefje en bakje
Is het je weleens opgevallen dat jouw kindje het fascinerend vindt om materialen ergens in te stoppen, om het er vervolgens weer uit te halen? Bied dan eens een houten speelbak gevuld met speelrijst aan. Voeg een bakje, schepje en zeefje toe en jouw kind kan eindeloos de speelrijst zeven en in bakjes scheppen. Succes gegarandeerd.

Confetti speel snippers

Confetti speel snippers met favoriet speelgoed
Minder bekend, maar zeker een aanrader zijn onze confetti speel snippers. Voeg 1 zak speel confetti toe aan je houten speelbak met het lievelingsspeelgoed van jouw kind. Dit kunnen magnetische tegels zijn, auto's, blokken of diertjes. Een speelbak in combinatie met hun lievelinsspeelgoed zorgt vaak voor weer een heel ander spel. 

Extra tip: combineer bovenstaande materialen en toevoegingen met elkaar voor een sensomotorisch feestje!

Zoals je ziet kun je de houten speelbakken met verschillende materialen gebruiken. Wij vinden het fantastisch om jullie gevulde speelbakken te zien. Deel jouw speelbak op social media en tag ons @Grennn.nl

Veel speelplezier!


Share this message← Older Post


Leave a comment

Note: Comments must be approved before they are published.

English