Doorgaan naar inhoud
Eetbaar Magic Sand: Het Perfecte Sensomotorische Speelgoed

Eetbaar Magic Sand: Het Perfecte Sensomotorische Speelgoed

Ben je op zoek naar een leuke, veilige en eetbare manier om sensomotorisch speelgoed te introduceren aan je kleintje? Dan heb ik hier een geweldig idee voor je: eetbaar magic sand! Dit eenvoudige en creatieve speeltje is niet alleen leuk, maar ook perfect voor de ontwikkeling van de zintuigen en motorische vaardigheden van je kind. En het mooiste van alles: het is volledig veilig om op te eten. Geen zorgen meer als je kindje een handjevol in de mond stopt!

Wat heb je nodig?

 • Een pak luchtige crackers (verkrijgbaar bij elke supermarkt)
 • Een blender
 • Een speelbak
 • Een bakje en schepje (of ander speelgoed om mee te graven)

Hoe maak je eetbaar magic sand?

 1. Mix de crackers: Begin met het plaatsen van de luchtige crackers in de blender. Mix ze tot ze volledig zijn verpulverd tot een fijn poeder. Het resultaat moet een beetje kleverig aanvoelen, vergelijkbaar met nat zand.

 2. Vul de speelbak: Giet het poeder in een speelbak. Zorg ervoor dat je voldoende hebt om lekker mee te spelen en te scheppen.

 3. Speelplezier: Geef je kindje een bakje en een schepje. Laat ze lekker heen en weer scheppen, vormen maken en gewoon ontdekken. Het gevoel van het zand tussen hun vingers is geweldig voor de sensomotorische ontwikkeling.

 4. Opruimen: Na het spelen is het belangrijk om de overgebleven crackerpoeder uit de speelbak te halen. Dit voorkomt dat het begint te schimmelen of dat er ongedierte op afkomt.

Waarom is eetbaar magic sand zo goed?

 • Veiligheid: Aangezien het volledig eetbaar is, hoef je je geen zorgen te maken als je kindje een beetje in de mond stopt.
 • Zintuiglijke stimulatie: Het voelt anders aan dan traditioneel speelgoed en helpt kinderen hun zintuigen te ontwikkelen.
 • Motorische vaardigheden: Het scheppen en vormen helpt bij de ontwikkeling van de fijne motoriek.

Dit eenvoudige recept voor eetbaar magic sand is een fantastische manier om je kleintje te laten genieten van sensomotorisch spel. Het is veilig, leuk en helpt bij hun ontwikkeling. Dus waar wacht je nog op? Probeer het vandaag nog en zie hoe je kind plezier heeft met deze magische zandervaring!

Veel speelplezier!

Vorig artikel Maak je eigen duurzame lijm met maizena: eenvoudig, leuk en milieuvriendelijk!
Volgend artikel DIY Oobleck maken

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden