Doorgaan naar inhoud
DIY Oobleck maken

DIY Oobleck maken

Hallo allemaal!

Vandaag gaan we het hebben over een super leuk en eenvoudig DIY-project: het maken van oobleck! Dit magische goedje is een non-newtoniaanse vloeistof, wat betekent dat het zowel een vloeistof als een vaste stof kan zijn, afhankelijk van hoe je het aanraakt. Het is een geweldige manier om kinderen te introduceren aan de wonderen van wetenschap, en het beste deel? Het is ontzettend leuk om mee te spelen, vooral met onze geweldige stekers en bakjes van Grennn!

Wat heb je nodig? 

 • Maizena (maïszetmeel)
 • Water
 • Voedingskleurstof (optioneel)
 • Stekers en bakjes van Grennn voor extra speelplezier

Hoe maak je oobleck?

 1. Voorbereiding: Verzamel alle ingrediënten en materialen. Dit is een perfect moment om de kinderen erbij te betrekken en hen enthousiast te maken voor het experiment.

 2. Meng de maizena en het water: De basisverhouding voor oobleck is 2 delen maizena op 1 deel water. Begin met het toevoegen van de maizena aan een kom. Voeg vervolgens langzaam water toe terwijl je roert. Het mengsel zal eerst moeilijk te roeren zijn, maar blijf geduldig.

 3. Voeg kleur toe: Als je wilt, kun je een paar druppels voedingskleurstof toevoegen voor een kleurrijk effect. Meng het goed door de oobleck heen.

 4. Speel en ontdek: Nu komt het leukste deel! Laat de kinderen hun handen in de oobleck steken en voelen hoe het verandert van een vloeistof naar een vaste stof als ze erin knijpen. Gebruik de stekers en bakjes van Grennn om vormen te maken, de oobleck te snijden, en allerlei creatieve spelletjes te verzinnen.

Waarom is oobleck zo geweldig?

 • Educatief: Oobleck is een fantastische manier om kinderen te leren over wetenschap. Het demonstreert principes zoals viscositeit en non-newtoniaanse vloeistoffen op een hands-on manier.
 • Zintuiglijke ervaring: Het spelen met oobleck stimuleert de zintuigen en helpt bij de ontwikkeling van fijne motoriek.
 • Creativiteit: Met onze stekers en bakjes kunnen kinderen hun verbeelding de vrije loop laten en allerlei vormen en structuren maken.
 • Duurzaam plezier: Omdat oobleck alleen gemaakt wordt van maizena en water, is het volledig biologisch afbreekbaar en veilig voor het milieu.

Tips voor opruimen

Oobleck kan een beetje rommelig zijn, maar geen zorgen! Hier zijn een paar tips om het opruimen gemakkelijker te maken:

 • Laat de oobleck eerst opdrogen en veeg het dan op. Droge oobleck is veel makkelijker schoon te maken.
 • Spoel restjes van je handen en de bakjes af met warm water.
 • Houd een vochtige doek bij de hand om eventuele morsingen direct af te vegen.

Dus, waar wacht je nog op? Verzamel je ingrediënten, pak je Grennn stekers en bakjes, en duik in de magische wereld van oobleck! We zouden het geweldig vinden om jullie creaties te zien, dus deel gerust foto's en verhalen in de reacties hieronder.

Veel plezier en tot de volgende keer!

Vorig artikel Eetbaar Magic Sand: Het Perfecte Sensomotorische Speelgoed
Volgend artikel Grennn zelf klei maken

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden