Doorgaan naar inhoud

Maak kennis met Melanie en Jonathan: de gezichten achter Grennn

Welkom! Wat leuk dat je bij ons terecht bent gekomen. Wij zijn Melanie 29 en Jonathan 34, de eigenaren van Grennn. En eigenlijk bestaan wij nog helemaal niet zo heel erg lang. Waar Melanie een achtergrond heeft als Illustrator en vaak met de creatieve ideeën komt, is Jonathan degene die zich veelal bezighoudt met het productieproces en de technische kant van wat wij doen. Wij nemen je graag mee in het ontstaan van ons bedrijf – dat inmiddels serieuze vormen aangenomen heeft.

polm897

De oprichting van Grennn in 2019

Toen wij in 2019 trotse ouders werden van Boaz en hij extra zorg nodig bleek te hebben, besloot ik – Melanie – om tijd vrij te nemen zodat ik deze zorg op me kon nemen. Wij gingen, zoals vele ouders, op zoek naar speelgoed voor onze zoon. We waren specifiek op zoek naar creatief en sensomotorisch speelgoed waar hij mee aan de slag zou kunnen gaan, maar we konden niet vinden wat we zochten. De kwaliteit van de producten was niet zoals wij wilden dat deze zou zijn en het speelgoed dat op de markt was, paste niet bij onze visie.

De start van de productie

Op dat moment kwamen we op een punt dat we dachten: waarom gaan we het niet zelf bedenken en produceren? En zo geschiedde. We zijn creatief speelgoed gaan ontwerpen dat aansluit bij onze visie: kinderen zelf laten ontdekken door middel van spel. We zijn gestart met het produceren van de schilderplanken en de waterverf- en lijmpothouders. Daarna zijn we begonnen met het ontwikkelen van sensomotorisch speelgoed. Duurzaamheid en open ended spel staat hierbij altijd centraal en we zorgen er met onze producten voor dat de belevingswereld van het kind gestimuleerd wordt. We gaan nooit mee met trends, maar volgen altijd onze eigen visie met betrekking tot speelgoed en spel.

 

Voorloper met de productie van speelbakken

We ontdekten dat er nog geen speelbak op de markt was. Wat ons betreft moest daar verandering in komen en dus gingen we aan de slag. En met succes! Inmiddels behoort de speelbak tot één van onze meest verkochte items. Natuurlijk is een speelbak niet compleet zonder accessoires. Vlak daarna hebben we ons assortiment dan ook uitgebreid met magic sand, speelrijst en stekers in vele soorten; allemaal door onszelf ontworpen én geproduceerd!

 

Ons magic sand is zeer geliefd

Er is ontzettend veel vraag naar ons magic sand. We kregen veel lovende recensies van onze klanten, die aangeven dat het zand erg stevig is en dat je er mooi mee kunt bouwen. De kwaliteit is beter dan die van andere merken. Daar zijn wij uiteraard heel erg trots op, aangezien wij altijd streven naar producten van de hoogst mogelijke kwaliteit.

 

Toenemende vraag vroeg om uitbreiding

In de afgelopen jaren is de vraag naar duurzaam, sensomotorisch speelgoed zo snel gegroeid dat we in 2022 zijn verhuisd naar een ander pand met een oppervlakte van 1000 m2. Ons team bleef groeien om aan de vraag van de klant te kunnen voldoen. Niet alleen zijn wij actief op de B2C markt; ook Business to Business maakt een heel groot deel uit van ons bedrijf. Inmiddels is ons merk Grennn in meer dan 250 winkels en webwinkels door heel Europa te vinden. Ondanks de extra verdiepingsvloer die we op ons pand hebben laten zetten, bleek de ruimte niet groot genoeg te zijn. In april 2023 zijn wij daarom opnieuw verhuisd naar een ander pand van maar liefst 2000 m2. Vanuit daar blijven wij bouwen aan ons merk en staan wij met veel liefde voor jullie klaar!