Doorgaan naar inhoud
Winterschilderen - @spelendopvoeden

Winterschilderen - @spelendopvoeden

Brrr… het is winter. Zouden we dit jaar nog sneeuw krijgen? En zo niet, dan maken we gewoon onze eigen winterwereld! Met deze creatieve activiteit laat je de kinderen toveren met waterverf. Een fijne activiteit op een echte winterdag.

 Wat heb je nodig?

 

De voorbereiding

 

Ik heb deze activiteit samen met mijn driejarige peuter gedaan, maar je kunt dit ook met jongere of oudere kinderen doen. Terwijl mijn dochter aan het spelen was heb ik de activiteit voorbereid. Hierdoor was het verrassingseffect nog groter.

 

Leg het papier op de tafel. Op internet kun je op zoek gaan naar een afbeelding van een sneeuwster. Maak met het witte krijtje verspreid over het papier een aantal sneeuwsterren.

 

Ze hoeven niet per se even groot te zijn. Het is juist leuk om tijdens het schilderen de grootte van de sneeuwsterren te bespreken. Welke is het grootste? Welke is er kleiner? Wat is de kleinste? Hoeveel sneeuwsterren zie je?

 

Aan de slag met de waterverf

 

Nadat de sneeuwsterren op het papier stonden ging mijn dochter aan de slag. Je kunt je kind uiteraard zelf de kleuren laten bepalen, maar ik vind paars en blauw wel echte winterkleuren. Door met de waterverf over het papier te gaan komen de sneeuwsterren tevoorschijn. Mijn dochter vond het ontzettend leuk om de sneeuwsterren te ontdekken en reageerde steeds weer vol enthousiasme als ze er één vond.

 

Oudere kinderen kunnen ook zelf de sneeuwsterren op het papier tekenen.

 

Geef je kind de opdracht om het hele papier met de waterverf te bedekken. Door de twee kleuren (paars en blauw) over elkaar heen te schilderen krijg je een prachtig effect.

 

Laat het kunstwerk na het verven goed drogen. Het papier is best dun, dus het is voor de stevigheid fijn om het daarna op gekleurd papier te plakken. Zo wordt het meer een schilderijtje. Je kunt de sneeuwsterren ook uit laten knippen en er een winter- of kerstkaart van maken.

 

Ik vind het echt een simpele manier om samen creatief bezig te zijn. Met weinig spullen kun je iets heel moois maken en het is leuk voor alle leeftijden! Veel plezier met deze creatieve winter activiteit. We horen het graag als je hier ook mee aan de slag gaat!

Ik wil Linda ( @spelendopvoeden) ontzettend bedanken voor het schrijven van deze prachtige blog. Voor meer inspiratie zou ik zeker een kijkje nemen op haar instagrampagina -  Melanie

 

Vorig artikel Mina & playrice - @Michellebindels
Volgend artikel Opzoek naar een nieuwe manier van ontprikkelen - @puurjael

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden