Doorgaan naar inhoud
Waterverven met zout - @Gerriëtte_

Waterverven met zout - @Gerriëtte_

Review Waterverfproducten van Grennn.nl

Tutorial: Waterverven met zout

Als creatieve moeder met een peuter, weet ik hoe leuk het is om samen te knutselen. We zijn allebei dol op schilderen, maar over het eindresultaat -en vooral de weg daar naartoe- verschillen we soms van mening.

Van Melanie en Jonathan ontvingen we een pakket vol schilderbenodigdheden om uit te proberen. Al enige tijd had ik de mooie houten producten van Grennn op het oog voor onze dochter. Dat ze wat duurder zijn dan de gemiddelde schildersetjes die je in elke speelgoedwinkel kunt vinden, hield me eigenlijk tegen. Maar ik kan oprecht zeggen: het is het geld dubbel en dwars waard!

Onze dochter geniet enorm van knutselen, maar is motorisch niet zo sterk. Ik merk dat ik de schilderspullen niet zo snel voor haar klaar zet, want het wordt altijd een kliederboel. Het potje met water valt standaard binnen vijf minuten om. En na twee kwaststreken geeft ze de voorkeur aan het schilderen met haar handjes.


Bij het testen van de Grennn Waterverf houder met 6 kleuren en de Lijmpothouder beuken incl potje en kwastje, ging Nanne direct als vanzelf aan de slag. En het ging wonderbaarlijk goed! Ze gebruikte de houder met het waterpotje zonder het ook maar één keer om te stoten. Ook bleef ze de kwast gebruiken in plaats van haar vingers. De Grennn Waterverf houder met 6 kleuren is handgemaakt van een mooie kwaliteit hout en schuift daardoor niet zo makkelijk weg, in tegenstelling tot de goedkope plastic waterverfsetjes die we eerst gebruikten.

Waterverf

Zowel de Grennn waterverfhouder als de lijmpothouder zijn heel mooi afgewerkt. Door de waxlaag zijn beide producten na gebruik net zo makkelijk schoon te maken als er wordt beloofd: een simpel vochtig doekje en de waterverf houder en lijmpothouder lijken weer als nieuw! Ook vind ik de producten in het echt nog mooier dan op de foto’s op instagram.

Ik ben dus heel enthousiast over de producten van Grennn! Ik heb zelfs nog een schilderplank groot gekocht voor onze dochter. Deze gepersonaliseerde schilderplank is een handige, vlakke ondergrond die elke plek geschikt maakt om te knutselen. 

Tutorial: waterverven met zout

Deze waterverf tutorial is ideaal om met de allerkleinsten te doen. Er zijn namelijk heel weinig schilder skills voor nodig om tot een prachtig resultaat te komen.

Wat heb je nodig:

Vul het glazenpotje van de Lijmpot houder beuken met water. Laat je kindje een vel Therapeutenpapier nat-in-nat 10 vellen 25 x 32,5 cm nat maken met een kwast. Geef daarna de Grennn Waterverf houder en laat je kindje de verschillende kleuren verf uitvloeien op het natte papier. Wanneer je kindje aangeeft dat het kunstwerk klaar is, strooi je er samen grof zeezout over. Laat de tekening horizontaal drogen. De zoutkorrels nemen het vocht van de verf op en zo ontstaan er de mooiste natuurlijke motieven in het nat-in-natschilderwerk.

Ik wil Gerriëtte (@Gerriëtte_) bedanken voor het schrijven van deze blog. Voor meer inspiratie zou ik een kijkje nemen op haar instagrampagina - Melanie

Vorig artikel Creatief met bijenwaskrijt en verfhouder - @wwwcreationsbyastrid
Volgend artikel Kleur geven aan een grijze middag - @lindsay_bezemer

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden