Doorgaan naar inhoud
Wanneer rekenen ineens een feestje is - @xlieverliefx

Wanneer rekenen ineens een feestje is - @xlieverliefx

 

4 + 3 = uuhmm, 5? Of 6? Of 7 mama?’ Rekenen is niet Mees zijn favoriete bezigheid. Hij telt wel veel en doet op zijn manier dan ook echt rekensommen, maar meestal blijft het gissen naar het antwoord. Met af en toe een echte toevalstreffer als het antwoord wat hij geeft na 1 keer gokken per ongeluk goed is. Mees is thuis, en ook op school, nogal een dromer. Hij heeft interesse in de wereld om hem heen, maar (meestal) niet in de uitleg in de kring of in het maken van praktische opdrachtjes.

Mees besteedt zijn tijd liever aan buiten op avontuur gaan, de betekenis van zijn edelstenen verzameling onderzoeken, de 898 verschillende soorten Pokémon die er bestaan uit zijn hoofd te leren, het maken van gigantische hutten, het maken van gigantische creaties van lego (uiteraard niet wat in de boekjes staat) of het constant opnieuw inrichten van zijn kamer ‘Dat kastje staat mooier daar, dat beeldje zet ik nu hier, papa kun je hier nog een letterbak hangen dat zou mooi staan’. Ik geef hem geen ongelijk hoor. Vergeleken met bovenstaande is sommen maken ook wel erg stom.

Ik vind Mees prachtig zoals hij is en wil hem dus ook niet veranderen. Wel dacht ik zo nu en dan; zou ik wat vaker met hem moeten oefenen, misschien maakt dat het overzichtelijker of makkelijker voor hem. Ik vond alleen nooit geschikt materiaal om dit te doen. Op 5-jarige leeftijd mag je ook nog snel afgeleid zijn, dromerig, nog niet zo serieus zijn en hoef je niet na schooltijd met mama sommen uit een boekje te doen. Vind ik dan.

Toch oefenen we tegenwoordig op zijn minst twee keer in de week samen sommen. En ook nog met plezier. Hoe dan? We kwamen het prachtige bedrijf Grennn tegen. Grennn produceert handgemaakt speelgoed voor kinderen. Duurzaam, tijdloos en uniek. Bij al het speelgoed staat de belevingswereld van het kind centraal. Alle ontwerpen van Grennn zijn gericht op de ontwikkeling van de sensoriek en (fijne) motoriek van kinderen en dit heeft een positief effect op de zintuigen en beweging. Speelgoed waar je iets van leert én wat de fantasie van de kinderen prikkelt; daar word ik heel erg blij van. 

Het pakket kwam binnen en zodra Mees kinetic sand zag was hij enthousiast. Eerst liet ik hem wat spelen met de uitstekers. Toen ik vervolgens aankondigde dat we sommetjes gingen maken en woordjes gingen schrijven was de pret direct over. Ik verstoorde zijn spel en nu sommen maken ging er bij Mees niet in. Omdat hij ook wel nieuwsgierig was deed hij uiteindelijk toch mee. Ik had er een hard hoofd in, maar er gebeurde iets wat ik totaal niet had verwacht. Mees had plezier. Plezier in het maken van sommen. Hij telde zelfs heel rustig op zijn vingers de som uit.

 

 

Waar hij normaliter altijd in het wilde weg gokte zag ik hem nu serieus nadenken over de som. Hij gaf het antwoord en zocht vervolgens het goede cijfertje uit de uitstekers. Hij was niet meer te stoppen en had het ene na het andere sommetje goed. Ook ik had plezier, vooral door het trotse koppie na een goede som.

 

Oh ja nog goed om te weten; Alle speelbakken worden met de hand gemaakt van natuurlijk en duurzaam FSC-gecertificeerd BIO multiplex. Je ziet de unieke houtnerven, wat de bak een prachtige uitstraling geeft. De bak wordt zelfs gepersonaliseerd met de naam van je kindje. De uitstekers zijn gemaakt van gerecycled houtzaagsel en biologisch afbreekbaar plastic van plantaardige oorsprong. Een feestje voor je kind, jezelf, het oog én het milieu 😊

Ik wil Nynke ( @xlieverliefx) ontzettend bedanken voor het schrijven van deze prachtige blog. Voor meer inspiratie zou ik zeker een kijkje nemen op haar instagrampagina en website www.lieverlief.com -  Melanie

Producten in deze blog:

* Grennn speelbak

* Grennn magical sand

* Grennn schoolletters uitstekers

* Grennn schoolcijfer uitstekers

* Grennn reken uitstekers

Vorig artikel Creatieve dag - @a.devlaam
Volgend artikel Nat in nat schilderen, procesgericht schilderen - @GroenerGroeien

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden