Doorgaan naar inhoud
Vormtekenen - @blalansleven

Vormtekenen - @blalansleven

Ik hou van creativiteit, maar tekenen is niet mijn favoriet, hoewel ik inmiddels eigenlijk beter kan zeggen : was niet mijn favoriet.

Voor 5 december kreeg ik de Grennn schilderplank cadeau. Eigenlijk bedoeld voor andere dingen dan tekenen, maar met jonge kinderen is tekenen toch echt wel iets wat veel voorkomt.

Ik verdiepte mij op enig moment in vormtekenen, iets wat ze op de vrije school veel doen, maar wat voor thuis net zo leuk is om te doen, ook als je er als moeder naast zit.

Vormtekenen is met de losse hand mooie lijnen en ronddingen op papier zetten, vaak eerst in de lucht "tekenen" met je hand en dan het figuur steeds iets kleiner maken zodat hij uiteindelijk op papier kan. Heel goed voor de ontwikkeling. Hierna kun je dat steeds met een ander kleurtje op papier doen in dezelfde vorm. Zo krijg je een heel mooi pallet aan kleuren.

Ik gebruikte hiervoor de mooie potloden van lyra, fiber. Deze staan in een prachtige potloodhouder van beuken.

Voor ons nooit meer iets anders, het is overzichtelijk en ruimt fijn op.

De kinderen leren heel goed om het ene potlood te pakken en weer terug te zetten voordat ze een andere pakken.

Dit was voorheen wel anders toen alles los in een etuis zat.

Vormtekenen is leuk voor kinderen vanaf ongeveer 4, maar dan gaat het vooral om de lol van een figuur in de lucht maken en op papier proberen te krijgen.

Voor volwassenen is het overigens ook heel rustgevend om te doen. ;-)

Ik wil Sabina (@blalansleven) bedanken voor het schrijven van deze blog. Voor meer inspiratie zou ik een kijkje nemen op haar instagrampagina - Melanie

Vorig artikel Magisch zand: ontzettend veelzijdig speelzand voor in de speelbak
Volgend artikel Sneeuwpop knutselen- @Ellen_Heijnen

Opmerkingen

Sabina - januari 23, 2023

He wat leuk! Ik zie nu mijn blog die ik voor jullie schreef! Nog steeds heel blij met de schilderplank en de potloodhouder.

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden