Doorgaan naar inhoud

Verkoeling tijdens warme dagen: DIY IJsklontjes vol schatten!

De zomer kan soms behoorlijk warm zijn, en wat is er dan leuker dan een verfrissende activiteit die niet alleen voor verkoeling zorgt, maar ook een spannend avontuur biedt voor de kleintjes? In deze blogpost deel ik een eenvoudige, maar superleuke DIY die perfect is voor de warme dagen. We gaan ijsklontjes maken met verassingen erin! Lees verder voor de stappen.

Wat heb je nodig?

 • Een ijsklontjesvorm
 • Kleine edelstenen of andere kleine schatten (denk aan kleine speelgoedjes  of stekers)
 • Water
 • Een kom of bak met water
 • Een pincet (optioneel)

Stappenplan:

 1. Voorbereiding: Zorg dat je alle materialen bij de hand hebt. Kies schatten die klein genoeg zijn om in de ijsklontjesvorm te passen.

 2. Schatten plaatsen: Plaats in elk vakje van de ijsklontjesvorm een edelsteen of een andere schat. Zorg ervoor dat de schatten stevig in het midden van het vakje zitten, zodat ze mooi in het ijs gevangen worden.

 3. Vullen met water: Vul de vormpjes voorzichtig met water. Zorg ervoor dat de schatten goed bedekt zijn en er geen luchtbellen ontstaan.

 4. Invriezen: Zet de ijsklontjesvorm in de vriezer en laat deze minstens een paar uur staan, totdat het water volledig bevroren is.

 5. Voorbereiding van de speelsessie: Vul een wasteil of een grote kom met koud water. Haal de bevroren ijsklontjes uit de vriezer en leg ze in de kom met water.

 6. Speeltijd! Laat de kinderen nu lekker scheppen, voelen en ontdekken. Terwijl de ijsklontjes langzaam smelten, komen de schatten tevoorschijn. Het is een heerlijke manier om verkoeling te vinden én een beetje spanning toe te voegen aan een warme dag.

 7. Schatten verzamelen: Wanneer de ijsklontjes bijna gesmolten zijn, kunnen de kinderen met een pincet (of gewoon met hun vingers) de schatten eruit halen. Dit bevordert niet alleen hun fijne motoriek, maar zorgt ook voor eindeloos plezier!

Tips:

 • Voor extra plezier kun je gekleurd water gebruiken om de ijsklontjes een kleurrijke twist te geven.
 • Voeg een paar druppels etherische olie toe aan het water voor een extra verfrissende geur.
 • Houd een handdoek bij de hand voor eventuele natte ongelukjes!

Met deze eenvoudige DIY-activiteit bied je de kinderen niet alleen een leuke manier om af te koelen, maar ook een kleine speurtocht vol verrassingen. Veel plezier en geniet van de verkoeling!

Heb je deze DIY geprobeerd? 

Volgend artikel Maak je eigen duurzame lijm met maizena: eenvoudig, leuk en milieuvriendelijk!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden