Doorgaan naar inhoud
Sneeuwpop knutselen- @Ellen_Heijnen

Sneeuwpop knutselen- @Ellen_Heijnen

Sneeuwpop knutselen

Ik had nog niet zoveel met lijm gewerkt samen met mijn peuterzoon. Maar áls we dat deden, deden we dat met een lijmstift. In kleuterklassen lijmen de kinderen meestal met een kwastje en plaksel. Dat leek mij veel handiger voor een kind en dat wilde ik ook wel eens uitproberen met Steef. Hij heeft nu niet de leeftijd meer (3 jaar en 3 maanden) dat hij het in de mond stopt, maar zou hij dat toch doen, dan is dat niet erg omdat de lijm van Grennn volledig gemaakt wordt van voedingsmiddelen. 

Aangezien het winter is, wilde ik iets winters knutselen. We gingen voor een sneeuwpop met hoed en sjaal.

Benodigdheden

- Lijmpothouder + lijmrecept

- Schaar

- Gekleurd karton

- Gekleurd papier

- Papieren bordje

Ik zag er eerst een beetje tegenop om de lijm te maken, want het leek me een gedoe en geklieder. Maar het ging super simpel en binnen 5 minuten had ik al een potje lijm. Tijd om samen met Steef aan de slag te gaan!

Ik knipte een hoed en sjaal uit van dik karton. Van dun papier knipte ik een aantal vormpjes die Steef erop kon plakken. Als je kind al goed kan knippen, kun je je kind dit ook zelf laten doen natuurlijk.

Na een korte instructie (met het kwastje een beetje lijm smeren op de hoed en dan het vormpje erop plakken. Niet te dikke klodders!) ging Steef fanatiek bezig. Hij heeft alle vormpjes naar eigen inzicht op de hoed en sjaal geplakt. Dit ging super met het kwastje en het bleef ook goed plakken. 

Toen hij hiermee klaar was, heb ik de hoed en sjaal op een wit kartonnen bordje geplakt en knipte ik ogen, mond en neus uit. Toen Steef dit ook op had geplakt, waren we klaar. Een leuk resultaat waar we ongeveer 3 kwartier mee bezig zijn geweest. 

Ik wil Ellen (@Ellen_Heijnen) bedanken voor het schrijven van deze blog. Voor meer inspiratie zou ik een kijkje nemen op haar instagrampagina - Melanie

Vorig artikel Vormtekenen - @blalansleven
Volgend artikel Vrije school - @Jvanderwildt

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden