Doorgaan naar inhoud
Sensomotorisch spelen - @yvonnesloothaak

Sensomotorisch spelen - @yvonnesloothaak

Wauw! Dat was de eerste reactie van een van mijn gastkindjes toen zij de uitstekers zag. En ja, die reactie begrijp ik wel. Om vervolgens wel gelijk te vragen hoe ze ermee moet spelen. En als ze aan het spelen is of ze het wel goed doet.

Dat is nou juist het fijne van het magic sand en de uitstekers. Er is niks goed of fout. Het daagt juist uit om je fantasie te gebruiken. Zo vulde het meisje van deze reactie elk open stukje van de steker met zand, als een soort glas in lood. En ging vervolgens prachtige bloemen-, vlinder- en eenhoornkoekjes bakken.

 

Dat er niks goed of fout is, is zo fijn aan sensomotorisch speelgoed. Na een drukke (school)dag even helemaal ‘ontprikkelen'.  Het zand voelt heerlijk aan als het los is. Je kan het door je vingers laten glijden en valt als een wolkje neer. Maar als je het samendrukt wordt het heel stevig en kan je er stevige dijken mee bouwen. Er werden ook verrassingseieren gemaakt en op de rand van de speelbak kapot getikt. Het fijne is dat het magic sand niet door heel je huis ligt. Met datzelfde ei plakten we al het zand dat buiten de speelbak lag weer aan elkaar en kon het zo de bak weer in!

Jullie zullen inmiddels vast begrijpen dat ik helemaal enthousiast ben. Want het is zeker niet iets voor alleen de oudere kinderen, maar juist ook voor de jongste gastkinderen. Ik geef ze nog niet een hele bak vol en blijf er eerst ook even bij. Maar je ziet ze genieten, voelen, van bakje naar bakje, een handje vol zand, dan weer wat laten vallen. Het zorgt bij ons inmiddels voor uren speelplezier.

Ik wil Yvonne ( @yvonnesloothaak) bedanken voor het schrijven van deze blog. Voor meer inspiratie zou ik zeker op haar instagrampagina kijken

 

 

Vorig artikel Bloemen drogen - @naomiloves
Volgend artikel DIY: Vaas van papier maché- @inhetatelier

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden