Doorgaan naar inhoud
Opzoek naar een nieuwe manier van ontprikkelen - @puurjael

Opzoek naar een nieuwe manier van ontprikkelen - @puurjael

De titel zegt eigenlijk al voldoende. Iedereen ontprikkeld op een andere manier. De ene heeft ook meer last van die prikkels dan de andere. Voor onze oudste zijn we opzoek naar een manier om te ontprikkelen, los van de tablet. Toen kwam ik grennn tegen op Instagram. Alsof het zo moest zijn. Ik bestelde een set van speelrijst, speelbak én stekers. Dit krijgen de kinderen samen voor Sinterklaas. Ik hoop dat het ze gaat helpen.

Wat verkoopt Grennn?

Grennn maakt mooie eigen gemaakte producten. Van hout en duurzaam plastic. Speelrijst en speelzand, een bak waar het in kan en stekers. Een houten tekentafel. Een andere manier van spelen die we hier thuis niet heel vaak aanspreken. Maar dat mij als ouder wel erg aanspreekt. Waarom we het toch proberen? Omdat ik hoop zo een manier te vinden waarop onze oudste kan ontprikkelen. De hele dag en nacht ‘aan’ staan is niet goed voor je.

Is dat nog leuk voor onze oudste?

Ik zocht contact met ze, de eigenaars van Grennn. Want tja, onze oudste is toch al 8 jaar. We zoeken voor hem, hooggevoelig kind , een manier om te ontprikkelen. Is dit dan nog geschikt? Zeker heel erg geschikt kreeg ik als reactie. Met een uitgebreid antwoord en foto’s. Wat een service. Ik besloot mijn mandje vol te doen en te bestellen. Nadat ik even had gewacht op de stekers van Sinterklaas. Een tof cadeau die hij afgelopen zaterdag al kreeg van Sinterklaas.

Wat hebben we gekocht?

Ik kocht uiteindelijk het volgende:

Van grennn kregen we nog een aantal stekers cadeau. Super lief. Daardoor kunnen we ook onze jongste spelenderwijs laten leren met letters. Ze kunnen met nog meer stekers spelen. En het is echt een hele complete set geworden. Prachtig ingepakt. En op de bak staan de namen van de kinderen.

Ontprikkelen door te spelen

Hoewel ik eerst dacht dat je vooral kunt ontprikkelen door juist niets te doen is dat niet waar. Het verschilt uiteraard per persoon. Maar je kunt ook heel goed ontprikkelen door te spelen. Juist door met je handen bezig te zijn. Daarbij is dit ook voor de fysiotherapie van onze oudste heel goed. Met het rijst en het speelzand kan hij, net als je met scheerschuim kunt, oefenen met het schrijven van letters.

Grennn’s staat nu op mijn favoriete lijstje

Ik ben enthousiast. Echt! Ik hoop dat onze kinderen net zo enthousiast zijn. Het ziet er zo mooi uit. Het is zo zorgvuldig en met liefde ingepakt. Ga daar echt even een kijkje nemen. Er zit vast ook wat voor jou tussen. Ik houdt hun instagram in elk geval in de gaten. Daar komen alle nieuwtjes op te staan. En er zijn weer hele mooie stekers bij. De moeite waard om te volgen.

Ik wil Minke ( @puurjael) ontzettend bedanken voor het schrijven van deze prachtige blog. Voor meer inspiratie zou ik zeker een kijkje nemen op haar website www.puurjael.nl - Melanie

Vorig artikel Winterschilderen - @spelendopvoeden
Volgend artikel Deze prachtige uitsteekvormen worden gemaakt van gerecycled houtzaagsel - @heywildebras

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden