Doorgaan naar inhoud
Magisch zand: ontzettend veelzijdig speelzand voor in de speelbak

Magisch zand: ontzettend veelzijdig speelzand voor in de speelbak

In deze blog nemen we je mee in de wereld van magisch zand. Een bijzondere zandsoort waarmee gegarandeerd veel speelplezier beleefd wordt. We vertellen je meer over wat magisch zand is, wat je er allemaal mee kunt, wat onze tips zijn voor het bewaren én wat de ideale hoeveelheid zand is voor de in de houten speelbak. Lees je mee?

 

Wat is magisch zand?

Magisch zand, speelzand, kinetisch zand; allemaal termen waarmee hetzelfde bedoeld wordt. Het is niets meer en niets minder dan zand dat gebruikt wordt voor sensomotorisch spel. Waar gewoon zand tussen de vingers doorglijdt en er bovendien voor kan zorgen dat alles vies wordt (vooral in combinatie met water!), is magisch zand een bijzonder soort zand dat als het ware aan elkaar plakt.

 

Waarvoor kun je kinetisch zand gebruiken?

Met kinetisch zand kunnen kinderen – en ook volwassenen – zich urenlang vermaken. Het kent namelijk niet slechts één toepassing, maar er is van alles mee te bedenken. Voor de allerkleinsten is het alleen al leuk om het zand te voelen of om het simpelweg in en uit een bakje te scheppen. De grotere kinderen zullen meer plezier halen uit het maken van figuurtjes door middel van magisch zand vormpjes.

 

Hoe kun je speelzand het beste bewaren?

In principe droogt kinetisch zand niet uit. Je kunt kinetisch zand bewaren in een afgesloten doos of bak, maar dit is niet strikt noodzakelijk. Zorg er wel altijd voor dat je het droog bewaart. Kinetisch zand en water gaan namelijk niet heel goed samen.

 

Bak voor kinetisch zand

Wist je dat wij ook houten speelbakken verkopen? Door in een speelbak magisch zand te doen, zorg je ervoor dat het altijd netjes bij elkaar blijft. Wat ook heel handig is: restjes speelzand die op de tafel of grond zijn gevallen, raap je heel eenvoudig bij elkaar om het vervolgens weer in de speelbak te doen. Hierdoor gaat er weinig tot niets verloren!

 

Hoeveel magisch zand heb je nodig om de speelbak goed te kunnen vullen?

Natuurlijk ligt het er maar net aan wat jij een fijne hoeveelheid zand vindt om je kind mee te laten spelen. Wanneer wij kijken naar de speelbakken die wij verkopen, dan vinden wij dat 3 kg magisch zand ruim voldoende is.

 

Magisch zand kopen

Hebben we je ervan weten te overtuigen dat magisch zand echt de moeite waard is? Dan hebben wij goed nieuws, want wij verkopen ons eigen merk magisch zand! Grennn magic sand 1 kilo bestel je dan ook eenvoudig online met daarbij eventueel een speelbak om het in te doen en een speelschepje om er fijn mee te kunnen spelen. Ook zijn er enorm veel andere accessoires bij ons te verkrijgen die niet alleen leuk zijn om mee te spelen, maar in sommige gevallen ook zeer leerzaam! Wist je dat wij ook leuke stekers verkopen, bijvoorbeeld in de vorm van letters en cijfers? Voor elk wat wils!

Vorig artikel Magic sand: incredibly versatile play sand for the play tray
Volgend artikel Vormtekenen - @blalansleven

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden