Doorgaan naar inhoud
Maak je eigen kaars

Maak je eigen kaars

Maak je eigen kaars

Wat heb je nodig:

- Glazen potjes
- Bijenwas korrels
- Touw
- Lontje
- Klein giet pannetje
- Eventueel kaneel of esthetische oliën voor de geur

Om te decoreren:


- Edelstenen
- Mandarijn of sinasappel
- Confetti snippers
- Letter kralen


Om het lontje vast te zetten kan je het volgende gebruiken:


- Twéé ijzerdraadjes
- Saté stokjes
Stap 1:

Snijd de mandarijn/ sinasappel in schijfjes en laat ze drogen in de oven. Ik heb zelf de airfryer gebruikt omdat onze oven te groot is voor paar schijfjes. Ik heb de airfryer op 100 graden gezet voor 25 minuten. Hoe dunner de schijfjes , hoe sneller droog.

Stap 2:

Doe de bijenwaskorrels in een klein giet pannetje en laat het langzaam smelten. Zodra het gesmolten is kan het vuur uit. Laat een kind dit nooit zelfstandig doen!Stap 3:

Maak het lontje vast in het glazen potje met een druppel bijenwas.  Dit kan je heel gemakkelijk doen door het ijzertje in het pannetje de laten dippen en daarna in het potje te steken.Stap 4:

Giet langzaam de gesmolten bijenwas in het potje. Zorg dat het lontje in het midden blijft.  Ik heb zelf 2 ijzerdraadjes gepakt om het lontje tussen te klemmen. Het potje moet niet helemaal tot de rand vol. Na het stollen zakt de bijenwas wat in. Om te zorgen dat het een goed gevulde kaars wordt giet je zo nog een tweede laag er boven op.Stap 5:

Laat de bijenwas goed stollen.  Na 2 uur is hij voldoende uitgehard om er een tweede laag op te doen. Herhaal stap 2 en stap 4.

Stap 6:

Als de kaars ver genoeg gestold is kan je de kaars gaan decoreren. Inmiddels zijn de schijfjes mandarijn/ sinasappel gedroogd en kan je ze gaan gebruiken ter decoratie.
Dit heeft onze 4 jarige zelfstandig kunnen doen. Ze heeft de schijfjes en edelstenen in de bovenste top laag gestoken.Nu kan alles helemaal goed uitharden en kan je de kaars aansteken.

Extra leuk om te decoreren:

- voeg was confetti snippers toe om een kleurrijk effect te krijgen- Maak een 'geheime' boodschap voor je liefste buurvrouw, vriendin of juffrouw. Wanneer de eerste laag goed is uitgehard kan je de letter kralen erop leggen. Giet een tweede laagje eroverheen zodat de boodschap een verrassing blijft.Wil je graag dat de kaars lekker gaat ruiken. Voeg wat esthetische oliën of kaneel toe bij het smelten van de bijenwas korrels.

Heel veel knutselplezier. Heb je kaars gemaakt, dan vinden wij het ontzettend leuk als je de creatie met ons deelt. Tag ons met @grennn.nl via instagram!

Vorig artikel 3 materialen om je speelbak mee te vullen
Volgend artikel Magic sand: incredibly versatile play sand for the play tray

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden