Doorgaan naar inhoud
Kleur geven aan een grijze middag - @lindsay_bezemer

Kleur geven aan een grijze middag - @lindsay_bezemer

Kleur geven aan een grijze middag

Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding. Toch begeeft menig ouder zich liever binnen de warme muren thuis dan buiten in de regen. Hoe creatief je als ouder ook bent, soms is het moeilijk om iets te verzinnen waar de kinderen een poosje zoet mee zijn. En toen was er open einde speelgoed. Speelgoed wat kinderen uitdaagt. Zij gaan vanzelf hun creativiteit inzetten om steeds nieuwe manieren te vinden om het spel richting te geven of andere manieren zoeken om de materialen te gebruiken.

Gistermiddag was het weer zo’n gure januarimiddag. Tijdens het koffiezetten keek ik naar buiten en voelde ik geenszins de verleiding om een stap in die richting te zetten. Op zoek naar benodigdheden voor een binnen activiteit! Drie speelbakjes, twee schepjes, een flinke hoeveelheid speelrijst bos, uitstekers (kabouter, paddenstoel, worm en blad) en natuurlijk de grote houten speelbak zodat vaders geen hartverzakking krijgt als hij straks thuiskomt en uitglijdt over de ontsnapte korrels.

Als een ware koopman stal ik mijn waar uit op tafel om de meiden (3,5 en 2 jaar) te verleiden. Zijn dat snoepjes? Mag het open? Samen knippen we de zakjes speelrijst open en gieten het in een grote bak. Er wordt fanatiek geschept. De rijst gaat in een bakje en wordt weer terug gegoten in een grote bak. Ineens is de rijst water geworden want de kabouter moet in bad. Hij wordt in een klein bakje gezet en al gauw zit hij tot zijn neus toe in het water. Dat kan ook niet de bedoeling zijn dus de kabouter wordt met het badwater weggegoten, alles weer de grote bak in. Meneer baardmans verdwijnt half onder de rijst. Dat is leuk! En zo snel als hij gered was is hij ook weer begraven. Weer een nieuw idee! De dames doen hun ogen dicht en ik verstop de stekers onder de rijst. Samen gaan ze met hun handen de rijst in, op zoek naar de schat.

Inmiddels zijn we al bijna een uur aan het spelen. De meisjes hebben al die tijd geen onenigheid gehad en zitten heerlijk ontspannen aan tafel. Terwijl ze met de rijst eilanden maken waar de kabouter en de worm kunnen leven, kan ik aan het eten beginnen. Hoewel het idee wel even bij ze is opgekomen om kleurige rijst te eten hebben ze toch besloten dat het saaie witte wordt zodat ze morgen weer verder kunnen spelen.  

Ik wil Lindsay (@lindsay_bezemer) bedanken voor het schrijven van deze blog. Voor meer inspiratie zou ik een kijkje nemen op haar instagrampagina - Melanie

Inspiratie voor het schrijven: Grennn speelrijst

 

 

Vorig artikel Waterverven met zout - @Gerriëtte_
Volgend artikel Bloemen drogen - @naomiloves

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden