Doorgaan naar inhoud
DIY: Vaas van papier maché- @inhetatelier

DIY: Vaas van papier maché- @inhetatelier

Zoals ik je in deze blog beloofd heb, laat ik je vandaag een super toffe interieur DIY zien. Bij de meeste mensen is de kerstboom nu toch echt de deur uit. Hier ook! Heerlijk vind ik dat, maar toch ook wel een beetje kaal. Dus snel aan de slag met deze DIY om een toffe, unieke vaas te maken die weer wat sfeer in huis kan brengen.

We starten met het maken van behangplaksel. Hoe dat moet lees je in deze blog. Hiervoor kun je perfect dit potje met lijmkwast van Grennn.nl gebruiken. En natuurlijk heb je ook papiersnippers nodig. Let er hierbij op dat het papier niet te glad is. Oude kranten, een flow magazine of een ander tijdschrift werkt hier het beste voor. Voor het gladste resultaat maak je de snippers heel klein. Wil je liever snel klaar zijn en vind je het leuk als de vaas nog een beetje structuur heeft? Laat dan de snippers wat groter.

De eerste vaas heb ik helemaal ingepakt met papier maché. Ook de randjes aan de bovenkant. Bij de andere vaas heb ik de hals vrij gelaten. Zo zie je dat dit weer een heel ander effect geeft. Als je de randjes aan de bovenkant ook doet, let hier dan wel op bij het gebruik. Om de vaas het mooist te houden kun je na het schilderen, een laagje vernis aanbrengen.

Nu is het tijd om te schilderen. Als je de vaas in een lichte kleur wilt schilderen, is het verstandig om eerst een laagje wit papier aan te brengen of gebruik te maken van een primer. Het papier blijft er anders nog lang zichtbaar door. Bij een donkere kleur is dit niet nodig, maar kan dit wel helpen om de vaas nog strakker in de verf te krijgen. Zoals ik hierboven ook aangaf is het voor de houdbaarheid van de vaas, het beste om de vaas nog een laagje vernis te geven na het schilderen.

Ik wil Maartje ( @inhetatelier) bedanken voor het schrijven van deze prachtige blog. Voor meer creatieve inspiratie zou ik zeker een kijkje nemen op haar instagram pagina en website  www.inhetatelier.com - Melanie

Vorig artikel Sensomotorisch spelen - @yvonnesloothaak
Volgend artikel Zoutdeeg- @huisje.in.nieuwegein

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden