Doorgaan naar inhoud
Deze prachtige uitsteekvormen worden gemaakt van gerecycled houtzaagsel - @heywildebras

Deze prachtige uitsteekvormen worden gemaakt van gerecycled houtzaagsel - @heywildebras

Een tijdje geleden schreef ik over natuurlijke speelklei. Een van de meest logische dingen om die klei mee te combineren zijn natuurlijk uitstekers. Vandaag vertel ik je over de mooie uitsteekvormpjes van Grennn, ook gemaakt van natuurlijke materialen.

Uitsteekvormen van gerecycled houtzaagsel

De allereerste uitsteker die ik van Grennn zag, was die in de vorm van een blaadje. Dat trok vanzelfsprekend gelijk mijn aandacht. Nog niet eerder had ik uitsteekvormpjes in de vorm van zoiets natuurlijks gezien. Ik vond het geweldig.

Toen ik verder las op de website, zag ik bovendien dat elke uitsteker wordt gemaakt van gerecycled houtzaagsel en biologisch afbreekbaar plastic van plantaardige oorsprong. 

Natuurlijke vormen

Door het mooie materiaal en de vormen die op de natuur geïnspireerd zijn was ik erg enthousiast over de collectie. Van Grennn mocht ik een aantal uitstekers uitproberen. Zo testten we onder andere de bloem, het blaadje, de bij en de vlinder.

Die laatste is de favoriet van mijn dochter. De steker is zo gedetailleerd, erg mooi. Daardoor is het niet handig om ‘m heel diep in de klei te duwen, zoals je zou doen met een koekjesvorm. De klei blijft er dan tussen zitten. Maar de uitsteker maakt wel echt een fantastische afdruk, en daar gaat het eigenlijk vooral om tijdens het spel. 

Kijk eens nar de foto hierboven, dan zie je direct wat ik bedoel. Prachtig toch? We gebruikten ook de worm (voor de gelegenheid omgedoopt tot rups) en het blaadje en speelden zo op initiatief van dochterlief de levenscyclus van de vlinder na. 

Waldorf alfabet uitsteekvormen

Ook de letter uitstekers zijn erg interessant. Ten eerste om de eigen naam te vormen. Daarnaast vond de kleuter het ook erg leuk om te bedenken welke andere woorden we nog konden maken – en te bedenken welke letters eventueel ontbraken. Wederom lekker leerzaam!

De uitsteekvormpjes zijn niet alleen goed te combineren met speelklei, je kunt ze natuurlijk ook erg goed gebruiken met magisch zand.

Inmiddels heeft Grennn alweer nieuwe uitsteekvormen van gerecycled materiaal toegevoegd aan de collectie, dus houd de shop goed in de gaten.

 

Ik wil Anniek ontzettend bedanken voor het schrijven van deze prachtige blog. Voor meer toffe inspiratie zou ik zeker een kijkje nemen op haar website www.wildebras.online . - Melanie

Vorig artikel Opzoek naar een nieuwe manier van ontprikkelen - @puurjael

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden