Doorgaan naar inhoud
Creatief met bijenwaskrijt en verfhouder - @wwwcreationsbyastrid

Creatief met bijenwaskrijt en verfhouder - @wwwcreationsbyastrid

Creatief met bijenwaskrijt en verfhouder

Wat was het een feestje om het pakketje open te maken van Grennn.
Een prachtig zakje met bijenwaskrijtjes, niet kleine staafjes, maar lekker groot. Goed voor kleine peuter/kleuterhandjes.


Mooie heldere kleuren en leuke vorm. Een honingraat en bijtjes.
Ik werd er zelf helemaal naartoe getrokken om mee aan de slag te gaan. Dat was voor mij een mooie uitdaging om met groot krijt te kleuren en tekenen.
Maar de kleuters bij onze school, de Stam, wisten er ook wel raad mee. Er werd lustig oplos gekleurd. Juist omdat het zo lekker groot was en dus goed vast te houden werd er heerlijk mee gekrast. Even de energie kwijt, alles eruit krassen om daarna weer rustiger verder te gaan.


Dat is het voordeel van zulke robuuste krijtjes, ze zullen ook met wat hardere hantering niet zomaar kapot gaan. Zoals veel wascostaafjes weleens kunnen.

Vervolgens haalde ik de prachtige verfhouder met potjes en kwastjes tevoorschijn.


Wat een uitvinding!

De potjes staan heerlijk naast elkaar maar in de houder super stabiel, waardoor je het niet snel om zal gooien. Zijn het de kinderen niet, die dat in hun creatieve proces weleens voor elkaar krijgen, dan kan deze juf er ook wel wat van.

Voor ieder potje een eigen kwastje, superfijn! Voor de kinderen hebben we primaire kleuren gebruikt. Dat was eventjes voldoende
Omdat de potjes zo netjes naast elkaar kunnen staan met ieder een eigen kleur, raken de kleuren niet zo gauw door elkaar.
Heerlijk dat nat in nat schilderen zo over onze tekening die we eerder dus al gemaakt hadden met de bijenwas.
Zo krijg je een betoverend tafereeltje. De kleuren van de verf vloeien in elkaar over, en dat wat je eerder met de bijenwas getekend had, komt weer tevoorschijn.


De kinderen vinden en vonden het geweldig. En de juffen erg blij met de houder. De verf is makkelijk opzij te zetten, zonder te morsen. Het staat stevig. De kleuren zijn goed te zien en het kwastje kan mooi voor het potje (of als je de houder andersom zet natuurlijk erachter).

Sinds de introductie van de krijtjes en de verfhouder is er al veelvuldig mee gewerkt. Niet alleen door de kleuters. Ook onze oudere kinderen van 8 en 9 pakken de krijtjes en de verfpotjes erbij.
Zo zijn we dagelijks creatief-actief met deze spulletjes. Het is makkelijk te pakken en de krijtjes zijn snel weer opgeruimd in het mooie bijgeleverde zakje.

Ik wil Astrid (@wwwcreationsbyastrid) bedanken voor het schrijven van deze blog. Voor meer inspiratie zou ik een kijkje nemen op haar instagrampagina - Melanie

Vorig artikel Speelbak met naam - @manonwagenaer
Volgend artikel Waterverven met zout - @Gerriëtte_

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden